fbpx
претходната стрелка
следната стрелка
лизгачот

Yourgene Health plc

("Yourgene" или "Група" или "Компанија")

Договор за производство на договор за дијагностички тест COVID-19

Манчестер, Велика Британија - 25 март 2020 година: Yourgene (AIM: YGEN), водечка меѓународна група за молекуларно дијагностицирање, најавува потпишување договор за услуги за производство на договори со Новацит СА („Новацит“, ЕУРОКОНТСКОЛНО ЗДРАВЈЕ: АЛНОВ; ЦЕЛ: НЦИТ), меѓународен специјалист за клиничка дијагностика, до го поддржуваат производството на дијагностички тестови COVID-19 развиени од Primerdesign, одделот за молекуларна дијагностика на Новацит.

Yourgene ќе го искористи својот најсовремен производствен капацитет во Citylabs во Манчестер, Велика Британија, да работи заедно со Новацит за да го зголеми производството на нивниот тест COVID-19. Првите серии се очекува да бидат испорачани од страницата на Citylabs во текот на следните неколку недели. Во интерес на брзината, компанијата првично ќе произведува клучни компоненти за тестот COVID-19 на Primerdesign. Двете компании можат последователно да се обидат да го прошират договорот за да ја искористат можноста на Yougene да произведе финални верзии на комплетите за тестирање COVID-19.

Објектот Yourgene's GMP (Добри производни практики) има капацитет да го поддржува производството на критични компоненти за производство на дијагностички тестови COVID-19, додека продолжува со сопствено производство PCR (реакција на ланец на полимераза). Доколку се прошири условот за производство на тестови COVID-19, компанијата може да има потреба од зголемување на капацитетот за надополнување на залихите за PCR и одржување на континуитет на снабдување на постојните линии на производи на Yougene. Компанијата е добро подготвена да го стори тоа и е во состојба да ја искористи својата експертиза за автоматизација за да помогне во зголемувањето на производството.

Во прилог на поддршка на напорите за производство, компанијата е во процес на проширување на своите лабораториски способности за поддршка на NHS во тестирањето лабораториски услуги COVID-19. Ова брзо се развива, а компанијата ќе го ажурира пазарот како и кога ќе се воспостават овие можности и ќе се искористат.

Проширувањето во друг дијагностички тест е во согласност со стратегијата на Yougene да го прошири портфолиото на производи на компанијата и да донесе нови производи на пазарот.

Лин Рис, извршен директор на Yourgene, коментира: „Задоволни сме што можеме да ги искористиме нашите високо квалитетни производствени вештини за поддршка на Новацит во производство на клучен дијагностички тест за СОВИД-19. Овој договор за производство илустрира дека имаме неверојатно квалификувана работна сила и флексибилни производствени способности за поддршка на развивачите на дијагностички тестови во критични периоди.

„Деловната побарувачка за нашите основни производи и услуги се покажува дека е многу еластична на тековните услови на пазарот, иако има изолирани области на триење за патувања или царински ограничувања. Би сакал да се заблагодарам на нашата посветена работна сила за нивните огромни напори за поддршка на медицинскиот ланец на снабдување во овој момент. “

Оваа објава содржи внатрешни информации за целите на член 7 од Регулативата на ЕУ 596/2014.

Yourgene Health plc

Лин Рис, главен извршен директор
Бери Хекстал, главен финансиски директор
Anоан Крос, директор за маркетинг

Тел: + 44 (0) 161 669 8122

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Вие треба да вклучите JavaScript за да ја видите.

Финансиски советници во Карин LLP (Номад)

Лиам Мареј / ејмс Кајти / Лудовико Лазарети

 Тел: + 44 (0) 20 7213 0880

Stifel Nicolaus Europe Limited (единствен корпоративен брокер)

Николас Мур / Метју Блават / Бен Медисон

Тел: + 44 (0) 20 7710 7600

Walbrook PR Ltd (односи со медиуми и инвеститори)

Пол Мекманус / Лиан Кавторн 

Тел: +44 (0) 20 7933 8780 или Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Вие треба да вклучите JavaScript за да ја видите.

Моб: 07980 541 893 Моб: 07584 391 303   

За здравјето на Yougene

Yourgene Health е меѓународна група за молекуларна дијагностика која развива и комерцијализира генетски производи и услуги. Групата работи во партнерство со глобалните лидери во ДНК технологијата за да ги унапреди дијагностичките науки.  

Yourgene развива и комерцијализира едноставни и точни молекуларни дијагностички решенија, пред се за репродуктивно здравје. Производите на Групацијата вклучуваат неинвазивни пренатални тестови (NIPT) за Даунов синдром и други генетски нарушувања, тестови за скрининг на цистична фиброза, инвазивни брзи тестови на анепулоидија, машки тестови за неплодност и тестови за генетска болест. Комерцијалниот стапало на Yougene е веќе воспоставено во Велика Британија, Европа, Блискиот исток, Африка и Азија.

Нашиот развој на производи, услуга за истражување и комерцијални способности се протега низ целиот животен век на развој на генетски тест, вклучувајќи регулаторни поднесоци. Преку нашата техничка експертиза и партнерства, Yourgene Health ја проширува својата понуда за генетско тестирање во онкологија.

Yourgene Health е со седиште во Манчестер, Велика Британија со канцеларии во Тајпеј и Сингапур и е на списокот на AIM на лондонската берза под тикерот „YGEN“. За повеќе информации, посетете ја www.yourgene-health.com и следете нè на Твитер @Yourgene_Health. • 26 октомври 2020 година - Ажурирање на полугодишно тргување +

  Yourgene Health plc

  ("Yourgene" или "Група" или "Компанија")

  Ажурирање на полугодишно тргување
  Раст од 1 година на година, демонстрирајќи ја отпорноста на компанијата

  Манчестер, Велика Британија - 26 октомври 2020 година: Yourgene (AIM: YGEN), водечка меѓународна група за молекуларна дијагностика, најавува ажурирање на тргувањето за половина година што заврши на 30 септември 2020 година („H1 2020“).

  Приходите за полугодие што заврши на 30 септември 2020 година беа 8.2 милиони фунти (Прва година 1: 2019 милиони фунти), што е за 7.8% повеќе во споредба со претходната година, со силни европски приходи кои ја надоместуваат

  ... Прочитај повеќе
 • 23 октомври 2020 година - регистрација на CQC +

  Yourgene Health plc
  („Твојот здравство“ или „Компанијата“)

  Регистрација на CQC

  Манчестер, Велика Британија - 23 октомври 2020 година: Yourgene Health (AIM: YGEN), водечка меѓународна група за молекуларна дијагностика, објавува дека добила известување од Комисијата за квалитет на грижата („CQC“) дека капацитетите на компанијата на Citylabs 1.0 во Манчестер сега се втора регистрирана локација од каде да се изврши процедури за дијагностика и скрининг.

  Продолжувањето на тековната регистрација на компанијата на CQC овозможува NIPT тестирање поголема флексибилност за работа

  ... Прочитај повеќе
 • 21 октомври 2020 година - Соработка на геномските услуги со вашиот Cygex +

  Yourgene Health plc

  ("Yourgene" или "Група" или "Компанија")

  Соработка на геномички услуги на Ваш Модел со Ситокс

  Партнерство со Cytox за да се овозможи клинички пристап до genoSCORE - нов генетски тест за утврдување на ризикот од развој на Алцхајмерова болест

  Манчестер, Велика Британија - 21 октомври 2020 година: Yourgene Health (AIM: YGEN), водечка меѓународна група за молекуларна дијагностика, најавува нова соработка помеѓу неодамна започнатите Yourgene Genomic Services („YGS“) и Cytox Ltd („Cytox“), за геномска студија за бета-тестирање на нивната

  ... Прочитај повеќе
 • 12 октомври 2020 година - Тестовите на Elucigene DPYD да се користат рутински во Велс +

  Yourgene Health plc

  ("Yourgene" или "Група" или "Компанија")

  Тестовите на Елуциген DPYD да се користат рутински во Велс

  Велс е прва Велика Британија која нуди скрининг за DPYD на пациенти кои се подложени на хемотерапија
  Тестовите DPYD ги испитуваат пациентите за да го идентификуваат ризикот од сериозни несакани ефекти од одредени третмани со хемотерапија

  Манчестер, Велика Британија - 12 октомври 2020 година: Yourgene (ЦЕЛ: ЈГЕН), меѓународната група за молекуларна дијагностика, го објави својот онколошки производ, тест Elucigene DPYD, сега се користи во Велс за рутински

  ... Прочитај повеќе
 • 8 октомври 2020 година - обезбедено стратешко партнерство за репродуктивно здравје во Јапонија +

  Yourgene Health plc

  ("Yourgene" или "Група" или "Компанија")

  Стратешко партнерство за репродуктивно здравје е обезбедено во Јапонија

  Манчестер, Велика Британија - 8 октомври 2020 година: Yourgene Health (AIM: YGEN), водечка меѓународна група за молекуларна дијагностика, најавува дека склучила 5-годишно стратешко партнерство со јапонски мултинационален син чип за обезбедување на Yourgene's Флекс Анализа на софтвер („ Флекс Софтвер ”) платформа за биоинформатика за проект за репродуктивно здравје.

  Yourgene и јапонскиот партнер („Партнерот“) склучија трансфер на технологија

  ... Прочитај повеќе
 • 7 октомври 2020 година - ИОНА® Nx додели договор со болницата Сент Georgeорџ NHS +

  Yourgene Health plc

  ("Yourgene" или "Група" или "Компанија")

  Јона ® Nx додели договор со болницата Сент Georgeорџ NHS

  Манчестер, Велика Британија - 7 октомври 2020 година: Yourgene (AIM: YGEN), меѓународна група за молекуларна дијагностика, објави дека му е доделен договор за неинвазивно пренатално тестирање (NIPT) со користење на ново-лансираната IONA ® Nx NIPT Работен тек ('IONA ® Nx '), од страна на престижната фондација St George's NHS Trust во Тотинг, јужен Лондон („Свети Georgeорџ“). Договорот, предмет на потпис од двајцата

  ... Прочитај повеќе
 • 28 септември 2020 година - Стартување на услугите за геномик на Ваш Мигени +

  Yourgene Health plc

  ("Yourgene" или "Група" или "Компанија")

  Стартување на услугите за геномик на вашиот микрогениг

  Манчестер, Велика Британија - 28 септември 2020 година: Yourgene (ЦЕЛ: YGEN), меѓународна група за молекуларна дијагностика, најавува лансирање на Yourgene Genomic Services, интеграција и проширување на меѓународните лабораториски услуги на компанијата. Yourgene Genomic Services станува глобална мрежа на лабораториски услуги опремена да биде целосен партнер за животниот циклус за клинички, истражувачки и фармацевтски организации.

  Yourgene Genomic Services („YGS“) ќе се соберат заедно

  ... Прочитај повеќе
 • 24 септември 2020 година - надомест на ДПД во Германија +

  Yourgene Health plc

  ("Yourgene" или "Група" или "Компанија")

  Надоместок за ДПД во Германија

  Манчестер, Велика Британија - 24 септември 2020 година: Yourgene (AIM: YGEN), меѓународна група за молекуларна дијагностика, објавува дека Германскиот федерален заеднички комитет, G-BA, национален орган за надомест во Германија, го одобрил надоместокот за тестирање на недостаток на дихидропиримидин дехидрогеназа (DPD) во Германија, што се отвора клинички пазар во овој регион за првиот производ за генотипи за онкологија на компанијата, тест Elucigene DPYD. На

  ... Прочитај повеќе
 • 22 септември 2020 година - изјава на АГМ +

  Yourgene Health plc

  ("Yourgene" или "Група" или "Компанија")

  Изјава за АГМ

  Манчестер, Велика Британија - 22 септември 2020 година: Yourgene (ЦЕЛ: ЈГЕН), меѓународната група за молекуларна дијагностика, ќе го одржи својот Годишен генерален состанок (АГМ) во 4:00 часот денес.

  На состанокот, Адам Рејнолдс, неизвршен претседател, ќе ја даде следнава изјава:

  Јас сум задоволен што им посакувам добредојде на долгогодишните и неодамнешните акционери во нашата АГМ. Додека пандемијата претставува сериозни предизвици за поединци, заедници и деловни активности ширум светот, ова се

  ... Прочитај повеќе
 • 21 септември 2020 година - Договор за дистрибуција на САД за DPYD и други производи +

  Yourgene Health plc

  ("Yourgene" или "Група" или "Компанија")

  Договор за дистрибуција на САД за DPYD и други производи

  Манчестер, Велика Британија - 21 септември 2020 година: Yourgene (AIM: YGEN), меѓународната група за молекуларна дијагностика, објави дека назначи Immuno-Biological Laboratories Inc ('IBL-America'), добавувач на ин-витро дијагностички комплети за медицински помагала и индустрија за истражување, како неексклузивен дистрибутер за неколку тестови за PCR („полимеразна верижна реакција“) низ портфолиото за репродуктивно здравје и онкологија на Тјуген во САД

  на

  ... Прочитај повеќе
 • 3 септември 2020 година - ИОНА® Nx Стартување +

  Yourgene Health plc

  ("Yourgene" или "Група" или "Компанија")

  Јона ® Nx Стартување

  Манчестер, Велика Британија - 3 септември 2020 година:  Yourgene (AIM: YGEN), меѓународна група за молекуларна дијагностика, го најавува лансирањето на IONA ® Nx NIPT проток на работа, нов иновативен неинвазивен пренатален тест на компанијата („NIPT“). IONA Nx се обидува да им понуди на клиничките лаборатории со високи перформанси, флексибилна, скалабилна и иновативна NIPT услуга и е развиен да работи на платформата Illumina Nextseq 550 Dx за следната генерација

  ... Прочитај повеќе
 • 13 август 2020 година - TGA ја одобри IONA® Nx за продажба во Австралија +

  Yourgene Health plc

  ("Yourgene" или "Група" или "Компанија")

  TGA ја одобрува IONA ® Nx за продажба во Австралија

  Манчестер, Велика Британија - 13 август 2020 година:  Yourgene (AIM: YGEN), меѓународната група за молекуларна дијагностика, објавува дека е IONA ® Nx NIPT работниот тек ('IONA ® Nx '), неинвазивен пренатален тест (' NIPT '), одобрен е од австралиската асоцијација за терапевтски производи (' TGA ') како медицински уред Класа 3, дозволувајќи им на Southern Cross Diagnostics, австралискиот дистрибутер на Yougene, да започне со продажба.

  TGA е регулаторот

  ... Прочитај повеќе
 • 5 август 2020 година - Резултат од сместување +

  Yourgene Health plc

  ("Yourgene" или "Група" или "Компанија")

  Резултат од поставување

  Манчестер, Велика Британија - 5 август 2020 година:  Yourgene Health plc (AIM: YGEN), меѓународната група за молекуларно дијагностицирање, е задоволство да потврди, понатаму најавувањата дадени вчера и порано денес, дека сите распределби се потврдени од Nplus1 Singer Capital Markets Limited ( „N + 1 пејач“ ), а Компанијата собра бруто приход од 16.15 милиони фунти (приближно 15.0 милиони net нето трошоци) преку пласирање на

  ... Прочитај повеќе
 • 5 август 2020 година - Успешна 16.15 милиони фунти Поставување и затворање на забрзана книжарница +

  Yourgene Health plc

  ("Yourgene" или "Група" или "Компанија")

  Успешно 16.15 милиони фунти Поставување и затворање на забрзана градба на книги

  Манчестер, Велика Британија - 5 август 2020 година:  Yourgene Health plc (AIM: YGEN), меѓународната група за молекуларно дијагностицирање, со задоволство ве известува дека понатаму до објавувањето направено вчера во 5.13 часот, Книжарницата сега е затворено и по силната побарувачка, компанијата очекува да собере бруто приход од 16.15 фунти милиони (околу 15.0 милиони фунти нето на трошоците) преку

  ... Прочитај повеќе
 • 4 август 2020 година - Предложено стекнување и сместување за да се соберат минимум 13 милиони фунти +

  Yourgene Health plc

  ("Yourgene" или "Група" или "Компанија")

  Предложено стекнување и сместување да се соберат минимум 13 милиони фунти

  Манчестер, Велика Британија - 4 август 2020 година:  Yourgene Health plc (AIM: YGEN), меѓународната група за молекуларна дијагностика, денес објавува предложено поставување ( "Поставување" ) нови обични акции од по 0.1 пени секоја ( "Обични акции" ) во капиталот на компанијата (на "Поставување акции" ) по цена од 17 пени по акција („Цената на ставање“) да се подигне

  ... Прочитај повеќе
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
> <
Бремена дама која седи на маса со лаптоп

Односи со медиуми и инвеститори
Walbrook PR Ltd
Улица 4 Ломбард
Лондон
EC3V 9HD
yourgene@walbrookpr.com
Т: +44 (0) 20 7933 8780

Две деловни луѓе кои гледаат на компјутерскиот екран