fbpx Yourgene Health plc - Дома
лизгачот
 
Адам Рејнолдс 220 BW

Адам ја започна својата кариера во Сити во 1980 година со берзанските брокери Роу Руд, а потоа се приклучи на деловните односи со јавноста Башам и Којл, на чело на нивниот оддел за односи со инвеститори. Во 2000 година тој основа своја фирма за PR / IR и корпоративни финансии, која беше на листата на AIM во ноември 2000 година. Во 2004 година, компанијата беше продадена со што акционерите беа инвестиции 15X.

На Адам му се приближуваше во 2005 година од најголемиот акционер во Меѓународната лиценца за брендови, сопственик на спортскиот бренд „Адмирал“, за да стане Извршен претседател. Адам заедно со најголемиот акционер го ре-финансирал бизнисот. Во 2009 година, Адам ги донесе во компанијата Дејвид Еванс и Julулијан Бејнс - двајцата водечки специјалисти за дијабетес во Велика Британија и бизнисот ја сменија насоката. Денес е познат како EKF Diagnostics Plc. Адам е неизвршен директор и значаен акционер.

Во 2009 година, Адам го спаси и го финансираше Медавинци Плк и го претвори во успешна компанија за истражување на злато, цитирана во АИМ. Адам е претседател и главен акционер. Во 2012 година, Адам преку директор на институционален фонд беше претставен во Autoclenz Plc. Во ноември 2012 година, Адам со менаџментот започна успешна договорена понуда за бизнисот да се приват. Адам е претседател и главен акционер на овој бизнис.

Адам е прогласен за еден од педесетте највлијателни луѓе во градот од страна на инвеститорот на компанијата за развој.