fbpx
Imagine nu este disponibilă
Imagine nu este disponibilă
Imagine nu este disponibilă
Imagine nu este disponibilă
Imagine nu este disponibilă
Imagine nu este disponibilă
Imagine nu este disponibilă
Imagine nu este disponibilă
Imagine nu este disponibilă
Imagine nu este disponibilă
Imagine nu este disponibilă
Imagine nu este disponibilă
Imagine nu este disponibilă
Imagine nu este disponibilă
Imagine nu este disponibilă
Imagine nu este disponibilă
Imagine nu este disponibilă
Imagine nu este disponibilă
Imagine nu este disponibilă
Imagine nu este disponibilă
Imagine nu este disponibilă
Imagine nu este disponibilă
Imagine nu este disponibilă
Imagine nu este disponibilă
arrow înainte
următoarea săgeată
Cursor

imagine de performanță

(cifre pe baza testărilor efectuate de laboratoarele noastre pe o populație cu risc ridicat, pnota de închiriere dacă nu aveți un risc ridicat, este posibil să aveți un PPV mai mic)

Platforma Valoare predictivă pozitivă (PPV) este probabilitatea ca un rezultat cu risc ridicat să indice prezența sindromului Down. PPV are în vedere cât de frecvent este sindromul Down în populație.

Platforma Rata de detectare (sensibilitate) din IONA® este de 99.84%, ceea ce înseamnă că aproape fiecare caz al sindromului Down va fi detectat cu foarte puține rezultate false negative (sarcinile afectate sunt analizate în mod fals ca risc redus).

Viteza pozitivă falsă (FPR) este proporția de sarcini care nu au sindrom, dar au depistat un risc ridicat. Un rezultat fals pozitiv înseamnă că, deși NIPT indică un risc ridicat de trisomie 21, fătul nu are această afecțiune.

Ce înseamnă un PPV ridicat pentru sarcina mea?

Un PPV ridicat indică faptul că riscul unei rezultate fals pozitive (sarcina neafectată a fost detectată fals ca risc ridicat, vezi mai jos) este redus la minimum.

IONA înaltă® PPV (98.88%) înseamnă că este redus riscul unei rezultate pozitive false (sarcină neafectată ecranată fals ca risc ridicat, vezi mai jos). Aceasta înseamnă că, dacă IONA dvs.® rezultatul testului este un risc ridicat pentru sindromul Down, există doar o probabilitate de 1.12% ca rezultatul să fie de fapt un fals pozitiv.

Cum au fost calculate aceste valori?

În conformitate cu reglementările dispozitivului medical și pentru sistemul nostru de calitate, monitorizăm IONA® testarea performanței în teren. Pe baza supravegherii noastre post-piață, am calculat IONA® performanța testului bazată pe discordanțele raportate.

Pentru a evalua acuratețea, laboratoarele și centrele lor de referință au fost solicitate diagnosticul de urmărire, cum ar fi amniocenteza sau CVS pentru probe anormale și examenul de naștere vie pentru eșantioane normale.

Conține date de la peste 32,000 de sarcini singulare și monocorionice gemene, de la o populație de femei care prezintă un risc mai mare de a avea un făt cu sindromul Down.

Cine este o populație cu risc ridicat?

Oricine poate avea un copil cu sindrom Down, dar riscul unei femei crește odată cu înaintarea în vârstă. Dacă ați avut anterior un copil cu sindrom Down, riscul dvs. de a avea un alt copil afectat este crescut.

PPV este întotdeauna la fel?

PPV sunt specifice populației și variază în funcție de analiza NIPT.

PPV-ul unui test de screening depinde de:
• prevalența unei trisomii 21,18 sau 13 la o anumită vârstă,
• rata de detectare a testului NIPT,

Pe măsură ce prevalența trisomiilor 21,18 și 13 cresc odată cu creșterea vârstei materne, PPV-urile sunt mai scăzute la populația cu risc scăzut.

Ce să fac dacă IONA mea® testul este cu risc ridicat?

ADN-ul analizat de IONA® testul este de origine placentară (nu de la făt). În cazuri rare, ADN-ul placentei nu se potrivește cu ADN-ul fatului. Din acest motiv și alt factor biologic, IONA® testul este un test de screening, nu un test de diagnostic.

Orice IONA cu risc ridicat® rezultatul trebuie confirmat printr-o procedură de diagnostic. Profesionistul dumneavoastră vă va putea ghida în continuare.

Care sunt performanțele de testare pentru sindromul Edwards și sindromul Patau?

Pentru performanța testului privind sindromul Edwards și sindromul Patau, vă rugăm să vizitați Laboratorul clinic de performanță clinică pentru cele mai recente informații.